Zdrowo

Kuchnia Green Way podąża wraz z rozwojem nauki o żywieniu człowieka. Dlatego:

– opiera się na produktach całościowych i w jak najmniejszym stopniu przetworzonych przemysłowo
– oferuje głównie produkty świeże
– unika szkodliwych technik obróbki termicznej żywności, głównie smażenia
– przygotowuje potrawy na zamówienie klienta w możliwie jak najkrótszym czasie przed ich podaniem

Sezonowo

Green Way opiera swą kuchnię na sezonowych warzywach i owocach i zmienia swoje menu w zależności od pory roku. Efektem tego jest to, że oferowane przez nas posiłki zawierają więcej witamin i cennych składników odżywczych, wpływają na urozmaicenie naszej kuchni, a do tego nie są drogie.

Lokalnie

Green Way prowadzi politykę lokalnego zaopatrywania się w produkty. Głównym powodem jest chęć nie obciążania transportu międzynarodowego, by zapobiegać zmianom klimatycznym. Opieranie się na produktach lokalnych jest też korzystne dla lokalnych środowisk, w których prowadzimy swoje bary, ze względów środowiskowych (wykorzystywane są naturalne zasoby regionu), gospodarczych (dochód dla lokalnej społeczności) i społecznych (miejsca pracy i rozwój regionu).

Ekologicznie

Sieć Green Way systematycznie zwiększa w swojej ofercie udział produktów ekologicznych, to jest takich, które zostały wyprodukowane bez użycia chemii rolnej, w tym pestycydów, GMO, jak i szkodliwych dla zdrowia i środowiska sposobów konserwowania i polepszania wybranych cech żywności.

 

Zobacz lokalizacje restauracji Green Way w Gdyni, klikając w link na mapie.

Więcej na www.greenway.pl

[codepeople-post-map]